Maak je klaar voor een Daniel Buren-jaar, jawel de kunstenaar van de streepjes van 8,7 cm …
Bozar heeft een retrospectief geprogrammeerd in februari, maar het startschot komt van het dynamische Cultureel Centrum van Strombeek.
Daniel Buren is een van de meest invloedrijke kunstenaars van de jaren ’60 en – u kunt zijn œuvre haten of verheerlijken-

tiger_lowres_web_01

 

 

Maak je klaar voor een Daniel Buren-jaar, jawel de kunstenaar van de streepjes van 8,7 cm …

Bozar heeft een retrospectief geprogrammeerd in februari, maar het startschot komt van het dynamische Cultureel Centrum van Strombeek.

tiger_lowres_web_04Daniel Buren is een van de meest invloedrijke kunstenaars van de jaren ’60 en – u kunt zijn œuvre haten of verheerlijken- je moet hem toch bewonderen voor een halve eeuw coherentie in zijn radicalisme, het gebruik van één en dezelfde syntax en zijn werken die altijd ‘in situ’ zijn (zeg nooit ‘ installatie ‘ voor een werk van Buren). Het werk in Strombeek (hoed af voor het team van Luk Lambrecht die de Franse superster van Hedendaagse Kunst heeft kunnen overtuigen in hun centrum een (meester)​​werk neer te zetten) is absoluut geweldig.

Buren heeft een moeilijke ruimte omgetoverd in een schitterende werk waar elk gezichtspunt voor een nieuwe visuele verrassing zorgt.

Absoluut een must voor liefhebbers van hedendaagse kunst. In de marge zijn er ook een aantal werken van Simon Hantai, Jacques Michel Parmentier en Villeglé.

De mededeling van het CC

Parallel met de tentoonstelling in Bozar (Daniel Buren: Une Fresque 19.02-22.05.2016) van de in Parijs levende, Franse kunstenaar Daniel Buren (1938) – één van de invloedrijkste kunstenaars sedert de jaren zestig – presenteert Museumcultuur Strombeek/Gent een drieluik in nauw overleg met de kunstenaar waarin tal van facetten van zijn zeer ruime oeuvre zullen worden belicht op basis van zijn wereldberoemde strepenmotief van 8,7 cm. In DEEL 1 wordt aandacht besteed aan Daniel Burens invloeden en generatiegenoten, zoals wijlen Simon Hantaï,  Michel Parmentier en Jacques Villeglé, en zijn invloed (o.m. door zijn activiteiten als professor) op een jongere generatie, met Athina Ioannou en Krijn de Koning. Daniel Buren zelf realiseert een nieuw werk in situ dat centraal blijft staan gedurende de hele periode.

Extra muros: Athina Ioannou – Onze Kerk, dagelijks 7u-19u, Abdijkerk Grimbergen, Kerkplein 1850 Grimbergen

Practisch:

Gemeenteplein z/n, 1853 Strombeek-Bever, België
tel. 02 263 03 43
info@ccstrombeek.be
BTW 0408 473 433

De publieksruimtes van Cultuurcentrum Strombeek zijn elke dag van 10u tot 22u geopend.

 

 

Apprêtez-vous à vivre une année Daniel Buren, oui l’artiste des bandes de 8,7 cm… Bozar a programmé une grande rétrospective qui débutera en février mais la première salve est donnée au dynamique Centre Culturel de Strombeek. Daniel Buren est un des artistes les plus influents des années 60 et tiger_lowres_web_02– on peut aimer ou détester son œuvre- il faut admirer la persévérance dans sa radicalité, l’utilisation d’une et même syntaxe et son travail qui est toujours ‘ in situ ‘ (ne dites jamais installation pour un Buren). Le travail à Strombeek (chapeau pour l’équipe de Luk Lambrecht qui a pu convaincre la superstar de l’Art Contemporain français à faire à y faire un travail) est absolument fabuleux.

Buren a métamorphosé un espace ingrat en une œuvre éblouissante où chaque point de vue offre une nouvelle surprise. Absolument incontournable pour les amateurs d’art contemporain. En marge de l’exposition il y a quelques œuvres de Simon Hantaï, Michel Parmentier et Jacques Villeglé.

 Infos pratiques

Gemeenteplein z/n, 1853 Strombeek-Bever, België
tel. 02 263 03 43
info@ccstrombeek.be
BTW 0408 473 433

tous les jours de  10 à 22h.